Support

Nedan hittar du svaren på några av de vanligaste supportfrågorna vi får. Hittar du inte svaret på just din fråga är du alltid välkommen att kontakta oss.


  Datorn där KeyControl STD+ finns installerad ska bytas ut vad göra?

  Ladda ner en ny setup från vår hemsida med hjälp av det lösenord som vi skickat tidigare. Installera KeyControl med hjälp av setupen på den nya datorn. Kopiera sedan databasen från den befintliga installationen, den heter ”keycon.mdb” och finns i mappen ”KeyControl/DB”.

  Kopiera databasen och ersätt den som skapats av den nya installationen. All information från den gamla installationen kommer att föras över utom inställningarna.

  Starta sedan programmet och logga in med den vanliga inloggningen, som följer med vid kopieringen av databasen, och gör de inställningar som önskas.

  Jag har lämnat en massa nycklar till fel person, vad göra?
  Det finns i KeyControl från version 4 möjligheten att flytta alla utlämnade nycklar från en person till en annan. Högerklicka i ”Personhanteraren” på den person som fått nycklarna och välj ”Markera för att flytta nycklar” och peka sedan på den person som ska ha nycklarna och välj ”Flytta x nycklar till y”. Då flyttas alla person x nycklar till person y.
  Jag har fått ett låssystem från låssmeden men när jag ska importera är det tomt i rutan för "hittade låssystem:
  Detta kan bero på att det är fel typ av zip eller att den döpts om. Den måste heta “prosjekt.zip”. Prova med att döpa om den om den heter något annat och fungerar det inte ändå så be låssmeden skicka en ny zip. Det kan också komma ett felmeddelande som säger att zippen är krypterad, då är det fel typ av zip och låssmeden måste skicka en ny.
  Hur gör jag för att logga in i min nyss nedladdade KeyControlDemo?
  Skriv “SA” i användarrutan och ingenting i rutan för “Lösenord”. När KeyControl är nyinstallerat finns inga lösenord och endast en användare, nämligen systemadministratören (SA) som sedan ska lägga in nya användare. Nya användare ska göra sitt eget lösenord när de loggat in första gången utan att skriva något lösenord. Lösenordet kan ändras under “Administration/användare”.
  Min inloggning i KeyControl STD+ fungerar inte, datorn säger att jag redan är inloggad. Varför?
  Detta beror på att KeyControl stängdes felaktigt så att användaren inte loggades ur databasen. Logga in som “SA” och gå till “Administration/användare” och logga ut användare. Detsamma gäller för alla versioner av KeyControl.
  Jag har satt ett lösenord på systemadministratör (SA) men nu har jag tappat bort detta lösenord, vad göra?
  Ring Supporten på 08-522 04 640. Vi på supporten kan med hjälp av er licens göra en nödinloggning som gör att ni kan logga in och ta bort lösenordet för SA och sedan logga in utan lösenord och göra ett nytt.
  Jag har tidigare importerat låssystem som prosjekt.zip-filer från låssmeden. Nu sedan jag bytt dator går inte det?
  Importfilerna är i dBaseformat och KeyControl kräver att det finns en BDE (Borland Database Engine) lokalt installerad för att kunna öppna filerna. Titta i kontrollpanelen om det finns en BDE, finns det inte det kan den laddas ner och installeras från denna hemsida på: “Support/Uppdateringar/BDEinfosetup.exe”.

  CadWare

  En komplett programsvit för att administrera låssystem och för att beskriva dörrar.

  C/W CadWare arbetar som konsult och systemleverantör med metodfrågor, programutveckling, anpassning, marknadsföring, utbildning och kundstöd. Kunderna finns främst bland ledande låssmeder, låsfabrikanter, fastighetsbolag, energibolag och tekniska konsulter.

  C/W CadWare AB
  Båtbyggargatan 6
  120 68 Stockholm
  Telefon: +46 (0)8 522 046 40
  info@cadware.se